Mainos
Mainos

Uskomaton pikavippikorko lainalle: 16 734 509,4 %

Pikavippien vuosikorot ovat tunnetusti pilvissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. 25-vuotias brittimies Adam Richardson lyö kuitenkin kaikki ällikällä.

Hänen 80 punnan, eli reilun 92 euron, vippilainan vuosikorko nousi nimittäin käsittämättömään 16 734 509,4 prosenttiin. Eikä luku ole painovirhe, kirjoittaa Guardian verkkosivuillaan.

Richardson kertoo Guardianille, että hän otti Capital Finance One -nimiseltä yritykseltä lainan vuoden 2011 huhtikuussa. Mies kertoo rahoittaneensa lainalla alkoholin ja kannabiksen ostoa.

Miehen ja yrityksen välillä solmitun sopimuksen mukaan 92 euron lainasta oli määrä maksaa kymmenen päivän kuluttua takaisin reilut 128 euroa. Tämän lisäksi sopimukseen oli merkitty kohta, jonka mukaan miehelle tulisi runsaasti lisäkuluja, mikäli hän ei maksaisi lainaansa ajoissa takaisin.

Mies ei onnistunut lainojen maksuissaan, vaan hän ajautui konkurssiin vuoden 2012 maaliskuussa, kun maksamattomien laskun summa nousi jo lähes 29 000 euroon.

Mies on nyt viime päivinä selviytynyt konkurssitilastaan ja saanut vapautuksen lainoistaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme