Mainos
Mainos

Uskomaton suoritus: 93-vuotias Ernie juoksi 4200 kilometrin matkan rannikolta toiselle

Kun 93-vuotias Ernie Andrus saapui maaliin, takanaan 4200 kilometrin matka, hän koki ristiriitaisia tunteita. Oli upeaa upottaa varpaat Atlantin veteen, mutta toisaalta tunne oli haikea - nyt matka oli ohi. 

Asiasta kertoo norjalaislehti VG, joka haastatteli Andrusia huikean suorituksen jälkeen. 

93-vuotias teräsvaari aloitti urakkansa vuonna 2013 San Diegosta, Yhdysvaltain länsirannikolta. Tavoitteena oli päästä itärannikolle ja Atlantille.

Andrus otti tavoitteekseen juosta puolimaratonin eli 21 kilometriä viikossa. Lopulta hän taittoi matkaa keskimäärin 30 kilometriä viikossa. 


Eilen aamulla matka oli vihdoin ohi – viimeiset metrit hän kulki satojen ihailijoiden kannustamana. Määränpää, Brunswickin hiekkaranta Georgian osavaltiossa, oli saavutettu.

– Jalkojani hoidetaan parhaillaan. Minulla on kipeät suonet jaloissa, joten minun on vaikea kävellä tai seistä, mutta juosten liikkuminen on helpompaa, Andrus kertoo VG:lle.

Tempauksellaan sotaveteraani Andrus on halunnut kerätä rahaa toisen maailmansodan aikaisten alusten kunnostamiseen. 

Suomestakin löytyy useita iäkkäitä ihmisiä, jotka tekevät iästään huolimatta hienoja tekoja. Tässä heistä muutamia - katso videot:
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme