Mainos
Mainos

Uskomaton tapaus: Valekirurgi paljastui Saksassa – oli leikannut satoja potilaita

Vuosikausia kirurgina toiminut 41-vuotias perheenisä on tuomittu Saksassa todistusväärennöksestä ja 336 pahoinpitelystä.

Mies oli osallistunut satoihin vatsan seudun leikkauksiin Dürenin kaupungin sairaalassa ilman pätevää tutkintotodistusta.

Afganistanilaistaustaisen miehen ura valelääkärinä oli saanut alkunsa jo opiskeluvaiheessa, kun hän oli päättänyt väärentää todistukset hygienian ja etiikan opinnoista, jotka vielä puuttuivat tutkinnosta.

Kiinni mies jäi kuitenkin vasta viime vuonna, kun eräs kollega oli alkanut uteliaisuudesta selvittää tämän tohtorinväitöksen aihetta. Väitöskirjaa ei löytynyt, koska tohtorin tittelikin oli hankittu tekaistulla todistuksella.

Täysin epäpätevä mies ei kuitenkaan ollut. Hän oli sairaalassa työskennellessään erikoistunut kirurgiaan, ja tuomion perusteluissa hänen todettiin olleen kykeneväinen tekemään leikkauksia, joskaan hän ei epäpätevänä olisi niitä saanut tehdä.

Valekirurgi ei ollut tehnyt leikkauksia omatoimisesti, vaan aina johtavan lääkärin valvonnassa. Myöskään potilaille, joita oli ehtinyt viiden vuoden aikana olla satoja, ei ollut koitunut vahinkoa, eikä miehestä ollut tehty valituksia.

Muun muassa näistä syistä tuomioksi tuli vuosi ja kymmenen kuukautta ehdollista vankeutta.

Miehen eduksi luettiin viikko sitten päättyneessä oikeudenkäynnissä täydellinen tunnustus. Perusteluna huijaukseen hän kertoi suvun paineen. Hänen afganistanilaiset isänsä ja setänsä ovat olleet menestyviä lääkäreitä.

Saksalaismediassa reilun puolentoista vuoden tuomiota on luonnehdittu lieväksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme