Mainos
Mainos

Uskomattomia väitteitä USA:n Ebola-hoidosta: ”Teippiä niskaan”

Yhdysvalloissa hoitajaliitto kritisoi sairaalaa täysin puutteellisesta Ebola-viruksen hoitamisesta.

Dallasissa jo kaksi sairaanhoitajaa on saanut tartunnan hoitamaltaan potilaalta.

Liiton haastattelemien sairaanhoitajien mukaan Ebolaan varautuminen on ollut puutteellista. Uutiskanava CNN luettelee sivuillaan liiton esittämiä väitteitä.

Väitteiden mukaan Ebola-tartunnan saanutta potilasta ei oltu eristetty Dallasissa, vaan potilas oleskeli usean tunnin ajan muiden potilaiden joukossa. Väitteen mukaan sairaalan viranomaiset olivat ensin vastustaneet ajatusta potilaan eristämisestä.

Toisen väitteen mukaan sairaanhoitajien suojavarusteet olivat jättäneet niskan tai kaulan seutua paljaaksi. Hoitajia oli käsketty käyttämään teippiä aukkojen peittämiseksi.

Väitteiden mukaan yhdessä vaiheessa haitallisten jätteiden määrä kasaantui kattoon asti. Ongelmana oli myös, että hoitajat eivät olleet saaneet riittävästi koulutusta tilanteeseen.

Sairaalan tiedottaja ei ole kommentoinut syytöksiä, mutta totesi että työntekijöiden turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot