Mainos
Mainos

Uskonnolliset levottomuudet laajenevat Indonesiassa

Uskonnolliset levottomuudet ovat laajentuneet Indonesiassa nyt myös itäiselle Halmaheran saarelle, jossa kristittyjen ja muslimien välisissä yhteenotoissa on saanut tiistain jälkeen surmansa jo 255 ihmistä, kertoi Indonesian asevoimat tänään.

Indonesia, mellakat-teksti grafiikassa

Väkivaltaisuudet saivat alkunsa, kun kristityt suuttuivat tapahtumista Ambonin saarella, jossa levottomuudet ovat jatkuneet jo pitkään. Tuhannet raivostuneet kristityt ryhtyivät mellakoimaan ja polttivat muslimien asuintaloja, liikeyrityksiä ja uskonnollisia rakennuksia.

Yli 10 000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan ja hakemaan suojaa varuskunnista ja poliisiasemilta. Levottomuudet Ambonissa näyttivät tänään sen sijaan päättyneen sen jälkeen kun Indonesian asevoimat otti järjestyksenpidon saarella hallintaansa.

Ilmapiiri saarella oli kuitenkin edelleen kireä. Ambonin kristittyjen ja muslimien välisissä yhteenotoissa on viime päivinä saanut surmansa ainakin 63 ihmistä.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme