Mainos
Mainos

Uskonoppinut: Isis-järjestön julistus rikkoo sharia-lakia

Ääri-islamilaisen Isis-järjestön viikko sitten julistama islamilaisen kalifaatin perustaminen rikkoo sharia-lakia, sanoo vaikutusvaltainen sunnilainen uskonoppinut Yusef al-Qaradawi.

Irakissa ja Syyriassa laajoja alueita vallanneet Isis-taistelijat julistivat viime sunnuntaina perustaneensa islamilaisen kalifaatin ja kehottivat muslimeja ympäri maailman seuraamaan johtajaansa Abu Bakr al-Bagdadia eli kalifi Ibrahimia.

Al-Qaradawin mukaan mikään yksittäinen ryhmä ei voi julistaa johtajaansa kalifiksi, vaan kalifin on oltava kaikkien muslimien yhteinen johtaja.

– Julistus on sharia-lain valossa merkityksetön, al-Qaradawi sanoo.

Myös lukuisat muut sunni-islamien johtajat ovat tuominneet Isis-järjestön julistaman kalifaatin. Esimerkiksi arvostettu egyptiläinen al-Azhar-yliopisto pitää Isis-taistelijoita terroristeina, sillä sen mukaan kalifaattia ei voida perustaa väkivalloin ja ihmisiä tappamalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme