Mainos
Mainos

Utöyalta selviytynyt halusi kohdata pelkonsa oikeudessa

Utöyan saarella tapahtuneesta verilöylystä selviytynyt Sondre Lindhagen Nilsen päätti pitkän pohdinnan jälkeen osallistua tänään Oslon käräjäoikeuden istuntoon, jossa käsitellään joukkosurmaaja Anders Behring Breivikin vangitsemista.

Nilsen kertoi Norjan TV2:lle pohtineensa asiaa kauan. Perheen, lähimpien ystävien ja itsensä kanssa käymien monien keskustelujen jälkeen hän lopulta totesi olevansa valmis.

- Minusta tuntuu, että on tärkeätä kohdata pelko uudelleen. Olla hänen lähellään tietäen, että olen turvassa. Tietäen, ettei hän voi enää vahingoittaa meitä, Nilsen sanoo.

Utöyan kauhunhetket olivat niin sekasortoiset, että Nilsen ei ole varma näkikö hän tuolloin Breivikiä. Ampuja oli kuitenkin hyvin lähellä, ja Nilsen kuuli hänen puhuvan.

Ajatus Breivikin äänen kuulemisesta uudelleen hermostutti häntä hieman.

Nilsen kertoi valmistautuneensa oikeudenistuntoon viettämällä eilisillan hyvin rauhallisesti. Hän toivoi, että istunnosta ei tulisi suurta mediasirkusta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme