Mainos
Mainos

Uuden-Kaledonian itärannikolla tapahtui voimakas maanjäristys – alueella havaittu pieniä tsunameja

Tyynellämerellä sijaitsevan Uuden-Kaledonian itärannikolla on tapahtunut voimakas maanjäristys, kertoo Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus USGS. Järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 7. Ensitietojen mukaan järistys oli voimakkuudeltaan 7.3.

Ensitietojen mukaan järistys tapahtui 25 kilometrin syvyydessä noin 85 kilometriä itään Loyautesaarista. Järistys tapahtui paikallista aikaa hieman ennen yhtätoista aamulla.

Tyynenmeren tsunamivaroituskeskus antoi järistysalueelle tsunamivaroituksen. Keskuksen mukaan mahdolliset tsunamiaallot voivat vaikuttaa 300 kilometrin säteellä. 

Uutistoimisto Reutersin mukaan pieniä tsunameja on havaittu myös Uuden-Kaledonian lähivesillä sijaitsevalla Vanuatun saarella. 

Tyynenmeren tsumanivaroituskeskus kertoo, että pienten tsunamien myötä aallot ovat nousseet metrin korkeuteen Uudessa-Kaledoniassa ja Vanuatulla. 

Toistaiseksi ei ole kerrottu mahdollisista järistyksen aiheuttamista vahingoista. Loyautesaarien asukkaat ovat kertoneet tunteneensa yön aikana maan vavahtelevan useasti ennen itse järistystä.

– Pysäköidyt autot tärisivät ja kaikki menivät ulos, viranomainen Loyautesaarien Mare-saarelta kertoo uutistoimisto AFP:lle.

Uusi-Kaledonia kuuluu niin kutsuttuun Tyynenmeren tulirenkaaseen, jossa esiintyy paljon maanjäristyksiä.

20.11.2017 Klo 07:16 Otsikkoa ja juttua päivitetty yksityiskohtaisemmilla tiedoilla. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot