Mainos
Mainos

Uuden paavin ei uskota tuovan suurta muutosta

Paavi Benedictus XVI:n väistymisen ei uskota tuovan suurta muutosta roomalaiskatolisen kirkon johtoon. Ennakkosuosikit seuraavaksi paaviksi tulevat Italiasta, Ranskasta ja Kanadasta.

Kaikki paavit läpi historian ovat olleet kotoisin Euroopasta. Monet haluaisivat seuraavan paavin tulevan Latinalaisesta Amerikasta, Aasiasta tai Afrikasta, missä suurin osa maailman katolilaisista asuu. Vedonlyöntitoimistojen listoilla kärkikolmikkoon mahtuukin kaksi afrikkalaiskardinaalia.

Aasian suurimmassa katolisessa maassa Filippiineillä seuraavaksi paaviksi toivotaan Manilan arkkipiispaa Luis Antonio Taglea. Asiantuntijoiden mukaan Taglella tuskin on todellisia mahdollisuuksia, koska hän on vasta 55-vuotias ja valittiin kardinaaliksi viime vuonna.

Paavi Benedictus XVI ilmoitti eilen, että jättää tehtävänsä korkean ikänsä ja heikentyneen terveytensä takia. Uusi paavi aiotaan nimittää ennen pääsiäistä. Paavin nimittää kardinaalien kokous.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme