Mainos
Mainos

Uuden-Seelannin avokadopula toi rikosaallon – varkaat iskevät öisin ja organisoidusti

Huono sato on johtanut ryöstöihin viljelmillä ja huippuhintoihin kaupoissa. Maan avokadoalan pääjohtaja uskoo tilanteen helpottavan pian.

Tammikuun jälkeen saarivaltiossa on raportoitu liki 40 suuren luokan avokadoryöstöä ja viranomaiset uskovat, että paljon enemmän on jäänyt raportoimatta, raportoi The Guardian -lehti.

Poliisin mukaan avokadovarkaudet tehdään öisin ja organisoidusti. Uuden-Seelannin avokadoalan pääjohtaja Jen Scoular kertoo, että kasvattajat ovat asentaneet nyt hälytyslaitteita ja liiketunnistusvaloja pitääkseen varkaat loitolla.

– Varastetuissa avokadoissa on riskinsä: ne voivat olla raakoja ja vasta äskettäin suihkutettuja suoja-aineilla, lisää konstaapeli Aaron Fraser Waihin poliisista.

– Ahneus kuitenkin tuntuu ylittävän mahdolliset riskit, hän lisää.

Avokadot ovat Uudessa-Seelannissa kalliita, 3-4 euroa kappaleelta ja viime vuoden huono sato sekä avokadon jyrkästi kasvanut suosio ovat johtaneet pulaan. Ennen lähinnä vientiin tarkoitetuilla avokadoilla on kasvavat kotimarkkinat.

Maan avokadotuottajat kertovat, että tilanteen pitäisi helpottua kun maan oma sato valmistuu lähiviikkoina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme