Mainos
Mainos

Uuden-Seelannin järistysuhreja ehkä pelättyä vähemmän

Uuden-Seelannin maanjäristyksen uhriluku näyttää jäävän hieman pelättyä pienemmäksi. Poliisin mukaan yhteensä 147 ihmisen ruumiit on löydetty, minkä lisäksi yli 50 oli edelleen kateissa.

Uhriluku on täsmentynyt, kun kuolleita on tunnistettu ja heidät on voitu poistaa kadonneiden listalta. Aiemmin järistyksen pelättiin vaatineen jopa 300 ihmishenkeä.

Voimakkuudeltaan 6,3 magnitudin järistys iski Christchurchin kaupunkiin tiistaina. Uusia eloonjääneitä ei ole löydetty keskiviikon jälkeen.

Poliisi on varoittanut, että kaikkien uhrien henkilöyttä ei välttämättä koskaan saada selville.

- Kun kyseessä on raju tulipalo, kuten CTV-rakennuksessa, se vaikeuttaa tunnistamista suuresti, sanoi poliisipäällikkö Dave Cliff.

Christchurchin keskustassa sijaitseva CTV-rakennus romahti järistyksessä ja syttyi tuleen. Rakennuksessa toimi muun muassa kielikoulu, jossa oli järistyksen iskiessä kymmeniä aasialaisia oppilaita.

Järistyksen uhreja on muistettu tänään jumalanpalveluksissa eri puolilla Uutta-Seelantia. Christchurchissa monet tilaisuuksista järjestettiin ulkona, koska kirkot ovat tuhoutuneet.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme