Mainos
Mainos

Uuden-Seelannin turmalaiva revennyt jo melkein kahtia

Luonnonkatastrofi Uuden-Seelannin pohjoisrannikolla näyttää olevan päivä päivältä lähempänä. Pohjoissaaren edustalla haaksirikkoutunut rahtilaiva on pelastustyöntekijöiden mukaan revennyt jo lähestulkoon kahtia.

- Alusta pitävät käytännössä kasassa riutta, jolla se makaa, sekä jotkin sisäiset rakenteet, kertoo rannikkovartioston edustaja Andrew Berry.

Liberialaisalus Rena ajoi karille runsas viikko sitten. Aluksesta on päätynyt mereen 300 tonnia raskasta polttoöljyä ja lukuisia rahtikontteja.

Viranomaiset kiirehtivät ehtiäkseen pumpata pois aluksessa vielä olevat noin tuhat tonnia polttoainetta ennen kuin laiva repeää ja uppoaa. Pumppaus pystytään ehkä aloittamaan huomenna, mutta laivan vaurioiden takia operaatio on hyvin vaikea ja vaarallinen.

Pelastustyöntekijät sekä paikalliset vapaaehtoiset ovat jo siivonneet rannoilta yli 220 tonnia öljyä ja muita saasteita.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme