Mainos
Mainos

Uudessa-Seelannissa poliisi hermostui ratsioista ilmoittaviin Facebook-sivuihin

Uudessa-Seelannissa poliisi on hermostunut yhä lisääntyviin Facebook-sivuihin, joissa varoitetaan käynnissä olevista ratsioista, kertoo New Zealand Herald.

Lehden mukaan Uuden-Seelannin poliisi on sulkenut monia sivuja ja vahtii toisia. Poliisi moittii sivujen olemassaoloa.

– Ratsiavaroitukset sosiaalisessa mediassa eivät ole ajonaikaisten riskien minimoimista, toteaa lehdelle ylitarkastaja Steve Greally kansallisesta liikkuvasta poliisista.

Sosiaalisen median sivustoilla ohjeistetaan välttämään niin nopeusratsioita kuin puhallusratsioita. Poliisi kritisoi tapaa, koska heidän mukaansa ratsioiden tarkoitus ei ole vain ottaa ihmisiä kiinni.

– Tehtävämme on poistaa ihmiset ajosta silloin, kun he eivät ole kykeneviä ajamaan. Tämä voi johtua kuljettajan kunnosta, ajo-oikeudesta tai auton kunnosta. Poliisille ideaali ratsia on, kun kukaan ei puhalla alkometriin muuta kuin nollaa.

Uudessa-Seelannissa poliisin tilastojen mukaan kaksi ihmistä kuolee maassa viikottain rattijuoppojen aiheuttamissa turmissa.

Lehti muistuttaa, että sivut eivät kuitenkaan ole laittomia. 

Myös Suomessa on vastaavanlaisia Facebook-sivuja. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme