Mainos
Mainos

Uudessa-Seelannissa voimakas maanjäristys

Uudessa-Seelannissa voimakas maanjäristys on ravistellut maan rannikkoa.

Viranomaisten mukaan välitöntä tsunamiriskiä ei kuitenkaan ole.  
Järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 6,7. Mahdollisista tuhoista ei ole kuitenkaan raportoitu.  

Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen mukaan järistyskeskus sijaitsi lähes 200 kilometrin päässä Uuden-Seelannin rannikolta ja 35 kilometrin syvyydessä.  
Uuden-Seelannin GeoNet-maanjäristyspalvelun mukaan järistys tuntui laajalti maan Pohjoissaaren alaosissa ja Eteläsaaren yläosissa, mutta oli niin kaukana rannikolta, että tuhoilta vältyttiin.  

Uusi-Seelanti on maanjäristyksille altista aluetta, sillä maa sijaitsee Australian ja Tyynenmeren mannerlaattojen rajalla. Järistyksiä tapahtuu alueella jopa 20000 vuodessa, mutta suurin osa niistä on pieniä.

Vuonna 2011 maan toiseksi suurin kaupunki Christchurch kuitenkin tuhoutui pahoin useissa järistyksissä. Yhdessä niistä kuoli 185 ihmistä.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot