Mainos
Mainos

Uudet jälkijäristykset ravistelivat Pakistania

Voimakkaat jälkijäristykset ovat ravistelleet samaa aluetta Pakistanissa, jossa neljä viikkoa sitten tuhoisa maanjäristys surmasi yli 73 000 ihmistä.

Uudet jälkijäristykset ravistelivat aamulla Pakistanin pohjoisosaa. Yksi järistyksistä oli voimakkuudeltaan 6,0 Richterin asteikolla, mikä on voimakkain järistys neljän viikon takaisen tuhoisan maanjäristyksen jälkeen.

Jälkijäristyksen keskus oli 120 kilometriä pääkaupungista Islamabadista pohjoiseen, ja se tuntui muun muassa Pakistanin puoleisessa Kashmirissa.

Pakistan ilmoitti aamulla, että valmistelut rajanylityspaikkojen avaamiseksi Intian vastaisella rajalla on saatu päätökseen. Presidentti Pervez Musharraf esitti viime kuussa viiden rajanylityspaikan avaamista Kashmirissa, jotta apu järistyksen uhreille saataisiin paremmin perille. Intia suostui esitykseen, ja rajanylityspaikkojen oli määrä avautua huomenna. Eilen Intia kuitenkin sanoi olevansa tuolloin valmis vain yhden paikan avaamiseen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme