Mainos
Mainos

Uudet jälkijäristykset säikyttivät Indonesiassa

Keskiviikon järistus oli voimakkain koko maailmassa tänä vuonna.

Pelastustyöntekijät kiirehtivät tänään avustustarvikkeita maanjäristyksen uhreille Sumatran saarella Indonesiassa.

Samaan aikaan uudet jälkijäristykset säikyttivät ihmisiä, jotka kotinsa menettäneinä joutuivat majoittumaan väliaikaisiin telttoihin.

Keskiviikon voimakasta järistystä on seurannut jo yli 40 jälkijäristystä ja useita tsunamivaroituksia Intian valtameren maissa. Järistyksissä on tähän mennessä saanut surmansa 14 ihmistä ja yli 50 on loukkaantunut.

Pahiten keskiviikon järistyksestä kärsivät Bengkulun ja Padangin kaupungit, jonne pelastuskalustoa ja avustustarvikkeita kuljetettiin kahdella sotilashelikopterilla.

Paikallisen avustusjärjestön edustajan mukaan pelastustöissä tarvitaan lisää telttoja, huopia ja vaatteita, mutta suurin pula on kuitenkin ihmisistä, jotka kuljettaisivat apua sitä tarvitseville.

YK:n arvion mukaan mitään suurta kansainvälistä avustusoperaatiota ei tarvita, sillä Indonesian hallitus näyttää pärjäävän omillaan.

Keskiviikon järistys oli voimakkuudeltaan 8,4 richterin asteikolla eli voimakkain koko maailmassa tänä vuonna.

(MTV3-STT–Reuters–AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme