Mainos
Mainos

EU esittää: Turvapaikanhakijoista kieltäytyville maille 250 000 euron sakko

EU:n komissio esittää pysyvää mekanismia turvapaikanhakijoiden tasaisempaan jakoon jäsenmaiden kesken.

Turvapaikanhakijoita voitaisiin siirtää maasta toiseen aina, kun johonkin maahan kohdistuu poikkeuksellista muuttopainetta.

Siirrot tehtäisiin maakohtaisten kiintiöiden pohjalta. Niistä voisi kieltäytyä väliaikaisesti maksamalla 250 000 euron sakon jokaisesta turvapaikanhakijasta, jota maa ei ota vastaan.

Tänään julkistettu lakiesitys pohjautuu kahteen vaihtoehtoon, jotka komissio esitteli vastikään EU:n turvapaikkajärjestelmän uudistamiseksi. Niin sanotun Dublin-sopimuksen perusperiaatteista halutaan pitää kiinni.

Se tarkoittaa, että myös vastedes turvapaikkahakemuksesta olisi ensisijaisesti vastuussa se maa, johon hakija ensin saapuu.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot