Mainos
Mainos

Uudistukset myöhässä – Kreikka joutuu odottamaan seuraavaa lainaeräänsä

Kreikka joutuu edelleen odottamaan seuraavaa lainaeräänsä, sillä maan hallitus ei ole edennyt toivotusti lainaehtojen toteuttamisessa.

Kahden miljardin euron lainaerän maksusta pyritään löytämään sopu lähipäivinä.  

Euromaiden valtiovarainministerit käsittelivät Kreikan tukiohjelman etenemistä maanantaina Brysselissä. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) ei ollut kokouksessa paikalla.  

Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem sanoi kokouksen alla, että sovun tiellä on vielä useita avoimia kysymyksiä.  

Lainaerän vastineeksi Kreikan on toteutettava verotukseen ja pankkien hallintoon liittyviä uudistuksia. Hallitus tarvitsee uutta lainaerää palkkojen ja rästissä olevien laskujen maksuun.  

Kesällä vallinnut hätätila on kuitenkin nyt poissa, sillä isoja maksuja kansainvälisille velkojille ei ole toistaiseksi erääntymässä.  

Kreikan on edettävä tukiohjelmassaan ennen kuin lainoittajat suostuvat pääomittamaan kriisistä kärsineitä kreikkalaispankkeja. Kreikka ei myöskään voi saada kauan kaipaamiaan velkahelpotuksia, ellei lainaehtoja panna onnistuneesti toimeen.  

Kreikka pääsi lainoittajiensa kanssa kesällä sopuun uudesta 86 miljardin euron tukipaketista, josta maa on saanut 13 miljardia euroa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme