Mainos
Mainos

Uusi avustuslaiva matkalla Gazaan

Israelin saartamaan Gazaan on matkalla uusi avustuslaiva. Toistakymmentä aktivistia ja avustustarvikkeita kuljettava irlantilaisalus lähti matkaan maanantaina Maltasta. Sen odotetaan saapuvan Gazan edustalle myöhemmin tällä viikolla.

Laivassa on lastina muun muassa lääkintä- ja koulutarvikkeita sekä sementtiä, jonka tuonnin Gazaan Israel on kieltänyt. Alusta odotetaan perjantai-illan ja lauantaiaamun välissä merialueelle, jossa Israelin joukot alkuviikosta hyökkäsivät edellistä avustuslaivuetta vastaan.

- Ohjeistan matkustajia ja miehistöä istumaan paikallaan kädet esillä. Silloin sotilaat eivät voi tehdä niin kuin he tekivät alkuviikosta ja syyttää meitä siitä, että olisimme hyökänneet heitä vastaan, sanoi miehistöön kuuluva Derek Graham.

Free Gaza Ireland -järjestön edustajan mukaan järjestö yrittää saada Israelilta lupauksen siitä, että laiva voi tehdä matkansa turvallisesti.

Israelin kommandoiskussa avustuslaivuetta vastaan kuoli ainakin yhdeksän ihmistä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lue myös:

(1.6.2010)

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme