Mainos
Mainos

Uusi homolaki niittää satoa Gambiassa: Tehoiskuja ja pidätyksiä

Länsi-Afrikassa Gambiassa viranomaiset ovat pidättäneet kolme miestä, joita syytetään homoseksuaalisista teoista. Maan tuoreen lain nojalla miehiä voi odottaa jopa elinikäinen vankeustuomio. 

Gambian television mukaan viranomaiset järjestivät maan pääkaupungissa Banjulissa laajan turvallisuusoperaation, jossa etsittiin homoiksi epäiltyjä henkilöitä.  Kolmen miehen pidätykset tehtiin operaation aikana. Heidän kansallisuuksiaan ei ole kerrottu julkisuuteen. 

Samassa tv-ohjelmassa Gambian sisäinen tiedustelupalvelu kehotti kansalaisia, erityisesti isiä ja äitejä sekä vuokranantajia, ilmiantamaan epäillyt homoseksuaalit. 

Gambian hallinto ja presidentti Yahya Jammeh ovat saaneet osakseen kansainvälistä paheksuntaa maan kehnosta ihmisoikeustilanteesta. Lokakuussa voimaan tulleen lain nojalla "törkeästä homoseksuaalisuudesta" voi saada tapauksesta riippuen elinkautisen vankeustuomion. 

Ihmisoikeusjärjestöt kuten Amnesty International ja Human Rights Watch ovat tuominneet lain ankarasti. Eri tietolähteiden mukaan Gambiassa on lain voimaantulon jälkeen pidätetty ja mahdollisesti kidutettu useita ihmisiä.

Homoseksuaalisuus on laitonta eri arvioiden mukaan 36 Afrikan maassa. Siitä voi saada kuolemantuomion Mauritaniassa, Sudanissa, Pohjois-Nigeriassa sekä Etelä-Somaliassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme