Mainos
Mainos

Uusi kulkuneuvo kaupunkiliikenteeseen – puolipyörää testattiin Berliinissä

Berliiniläinen keksijä on kehitellyt uudenlaisen kulkuneuvon, puolipyörän. Se on oiva kulkuneuvo suurkaupungin ruuhkissa ja kulkee helposti mukana vaikkapa metrossa.

Nimi kertoo oleellisen. Kulkuneuvo näyttää keskeltä katkaistulta polkupyörältä.

- Puolipyörä on hyvin lyhyt pyörä, jolla on kätevä liikkua kaupungissa paikasta A paikkaan B. Edessä on pikkuinen rengas ja takana 20-tuumainen rengas. Vaihteita on kaksi, esittelee puolipyörän keksijä Felix Kruschardt.

Puolipyörä ei vielä ole kaupoissa, mutta keksijä toivoo saavansa 20 ensimmäistä pyörää valmiiksi tänä vuonna.

– Tämä on hyvin näppärä kulkuneuvo. Sen voi nostaa helposti ja kantaa metroon eikä tarvitse ostaa erillistä pyörälippua. Asunnossakin se mahtuu pieneen tilaan, kehuu keksijä Kruschardt.

"Nopea, käytännöllinen ja hauska"

Ohjaustanko on takana ja se aiheuttaa hieman ongelmia pyörän testaajille.

– Se on hieman horjuva, koska olemme tottuneet edessä olevaan ohjaustankoon. Kun pääsee vauhtiin, ajaminen on helppoa ja tuntuu luonnolliselta, arvioi britti Ben Cook koeajon jälkeen.

– Se on nopea, käytännöllinen ja hauska. Ainoa asia, josta en pidä, on taakse sijoitettu ohjaustanko, sanoo Argentiinasta kotoisin olevan David Madrid.

Brandenburgin portilla Berliinissä ensikertalaiset oppivat parissa minuutissa ajamaan uutta kulkuneuvoa. Siitä povataankin hipstereiden seuraavaa suosikkipyörää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme