Mainos
Mainos

Uusi-Seelanti huolissaan Antarktiksen valaanpyyntikiistasta

Uuden-Seelannin ilmavoimien koneet tarkkailevat japanilaisia valaanpyyntialuksia Antarktiksen vesillä. Kansainvälisiä sopimuksia uhmaavia japanilaisaluksia seuraa joukko ympäristöjärjestöjen laivoja.

Ympäristöministeri Chris Carter korosti tänään, että Uuden-Seelannin hallitus vastustaa Japanin valaanpyyntiä ehdottomasti. Hän ilmaisi myös huolensa paikalla olevien uusseelantilaisten ympäristöaktivistien turvallisuudesta.

Kansainvälinen valaanpyyntikomitea on kieltänyt kaupallisen valaanpyynnin. Japani väittää pyytävänsä valaita vain tieteellisiin tarkoituksiin, mutta väitettä pidetään epäuskottavana.

Sea Shepherd -järjestön aktivistit ovat ilmoittaneet aiheuttaneensa vahinkoa yhdelle japanilaisalukselle. Alueella on myös kaksi Greenpeacen laivaa, jotka ovat sanoutuneet irti väkivallasta.

Japanin on huhuttu aikovan lähettää aseistautuneita joukkoja alueelle suojaamaan aluksiaan. Carterin mielestä uhkaus on "hysteerinen".

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme