Mainos
Mainos

Uusi tekniikka vie Pompeijin kaduille

Pompeijin kaupunki Italiassa peittyi laavaan lähes 2 000 vuotta sitten, mutta nyt sen aidontuntuisilla kaduilla voi kävellä uuden tekniikan avulla. Saksalaiset tiedemiehet ovat kehittäneet virtuaalisen Pompeijin.

Käveleminen tuhoutuneessa kaupungissa on mahdollista Head Mounted Display eli HMD-tekniikan avulla. Kävelijän päässä oleva kypärä ja silmälasit on yhdistetty tietokoneeseen. Oikean tuntuinen aistiminen ja liike tulee eräänlaiselta juoksumatolta, jolla voi kävellä joka suuntaan kaupungissa.

Pompeiji valikoitui ensimmäiseksi kokeilukaupungiksi, koska todellisesta kaupungista on niin vähän jäljellä ja koska rauniot ovat turistien suosiossa.

Tiedemiesten Cyberwalkiksi nimeämää teknikkaa voitaneen käyttää tulevaisuudessa myös aivovammapotilaiden kuntoutuksessa. Tiedemiehet uskovat tätä tekniikkaa käytettävän myös turvallisuusjoukkojen koulutuksessa tulevaisuudessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme