Mainos
Mainos

Uusi terminaali ja öljyputki Primorskiin

Venäläinen öljyjalosteputkiyhtiö Transnefteproduct on aloittanut uuden dieselöljyputken ja -terminaalin rakentamisen jalostamoilta Karjalan kannaksella sijaitsevaan Primorskin eli Koiviston öljysatamaan.

Hieman yli tuhannen kilometrin mittaisen dieselöljyputken ensimmäisen vaiheen on määrä valmistua vuonna 2007. Putken kapasiteetti on vajaat 25 miljoonaa tonnia vuodessa.

Uusi dieselterminaali nousee Transneft-yhtiön raakaöljyterminaalin viereen.

Transnefteproduct vie maailmalle tänä vuonna noin 17 miljoonaa tonnia öljyjalosteita. Yhtiö on laivannut tuotteitaan lähinnä Latviassa sijaitsevan Ventspilsin sataman ja Mustallamerellä sijaitsevien satamien kautta, joten oma Suomenlahdella sijaitseva terminaali on yhtiölle tervetullut.

Venäläisviranomaisten mukaan Suomenlahdelle suunnitteilla olevien yhdentoista öljy-, kaasu- ja kemikaaliterminaalin yhteenlaskettu kapasiteetti on niiden valmistuttua 165 miljoonaa tonnia vuodessa. Tynnyreissä laskettuna määrä on 3,3 miljoonaa tynnyriä päivässä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme