Mainos
Mainos

Uusi terrorismilaki nuijittiin läpi Britanniassa

Lakiesitys hyväksyttiin, kun pääministeri Tony Blair lupasi parlamentille mahdollisuuden muuttaa lakia parlamenttivaalien jälkeen toukokuussa.

Britanniassa pääministeri Tony Blairin hallitus ja parlamentti ovat päässeet sopuun kiistellystä terrorismilaista. Esitys laista hyväksyttiin eilen yli 30 tuntia kestäneen käsittelyn päätteeksi.

Sopuun päästiin, koska pääministeri Tony Blair lupasi parlamentille mahdollisuuden muuttaa terrorismilakia seuraavien vaalien jälkeen toukokuussa. Hän ei kuitenkaan suostunut vastustajien vaatimuksiin siitä, että laista tehtäisiin määräaikainen.

Uusi laki muun muassa mahdollistaa terrorismista epäiltyjen brittien valvonnan, kun todisteita ei ole tarpeeksi oikeudenkäyntiin. Valvontakeinona voidaan käyttää esimerkiksi kotiarestia.

Britannian sisäministeriön mukaan uusia valvontakeinoja aiotaan käyttää muun muassa niihin kahdeksaan eilen vapautettuun ulkomaalaiseen, joita oli pidetty vankina maanantaina raukeavan terrorisminvastaisen lain nojalla.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme