Mainos
Mainos

Uusi tutkimus passiivisen tupakoinnin vaaroista

Lähes 50 000 australialaista lasta eli kahdeksan prosenttia lapsiastmaatikoista kärsii astman oireista tai muista rintavaivoista muiden ihmisten tupakoinnin vuoksi, sanotaan tuoreessa virallisessa australialaisselvityksessä.

Tupakansavussa oleminen lisää myös huomattavasti vaaraa sairastua keuhkosyöpään ja sydäntauteihin, vaikkei itse tupakoisi, sanotaan Australian Kansallisen terveys ja lääkintätutkimusneuvoston (NHMRC:n), selvityksessä, joka perustuu 48 erilliseen tutkimukseen. Tupakoijan kanssa elävä henkilö, joka ei ole koskaan tupakoinut, on 30 prosenttia suuremmassa vaarassa sairastua keuhkosyöpään kuin jos asuinkumppani ei tupakoi. Kaksitoista aikuista australialaista sairastuu vuosittain keuhkosyöpään passiivisen tupakoinnin vuoksi. Tupakoijan kanssa eläminen lisää sydänkohtauksen tai sydänkuoleman vaaraa 24 prosentilla.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme