Mainos
Mainos

Uusi tutkimus vahvistaa: Arafatia ei myrkytetty

Entisen palestiinalaisjohtajan Jasser Arafatin kuolema ei johtunut myrkytyksestä, sanovat ranskalaiset asiantuntijat.

Asiantuntijat kävivät uudestaan läpi Arafatin kuolemaan liittyvän aineiston ja tulivat samaan lopputulokseen kuin aiemmissa tutkimuksissa.  

Sveitsiläinen tutkimuskeskus on aikaisemmin löytänyt Arafatin henkilökohtaisista tavaroista otetuista näytteistä epätavallisen suuria määriä radioaktiivista poloniumia. Poloniumia löytyi myös Arafatin haudasta.  
Ranskalaiset asiantuntijat tulivat kuitenkin siihen tulokseen, että polonium oli peräisin ympäristöstä.  

Arafat kuoli sairaalassa Pariisin lähellä 75-vuotiaana marraskuussa 2004. Vuonna 2012 hänen hautansa avattiin ja siitä otettiin näytteitä sveitsiläisiä, ranskalaisia ja venäläisiä kuolemansyyntutkijoita varten.  

Ranskalaisten nyt tekemä johtopäätös on linjassa aiempien ranskalaistutkimusten ja myös venäläistutkimusten kanssa. Sen sijaan sveitsiläiset tutkijat ovat pitäneet myrkytysteoriaa todennäköisempänä.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot