Mainos
Mainos

Uusi työlaki kuohuttaa Etelä-Koreassa

Tuhannet työläiset ja opiskelijat osoittivat mieltään parlamentin hyväksymää uutta työlakia vastaan Etelä-Koreassa tänään. Lakkoja ja hallituksen vastaisia protesteja järjestettiin sekä maan pääkaupungissa Soulissa että monissa muissakin kaupungeissa.

Lakot alkoivat joulukuun lopulla, kun hallitusvastuussa oleva Uusi Korea -puolue hyväksytti parlamentin salaisessa istunnossa uuden työlain, jonka tarkoituksena on tehdä työmarkkinat nykyistä joustavammiksi. Uuden lain nojalla työnantajien on entistä helpompi irtisanoa työntekijöitä, solmia määräaikaisia työsuhteita, pidentää työaikaa ja ottaa uutta työvoimaa lakkoilijoiden tilalle.

Etelä-Korean kaksi suurinta ammatillista keskusjärjestöä uhkasi lauantaina laajentaa työtaistelua, jos hallitus ei kumoa kiisteltyä lakia. Hallitus puolustelee lakia sillä, että muutokset koituvat ajan mittaan niin työntekijöiden kuin työnantajienkin hyödyksi.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme