Mainos
Mainos

Uusi virus tarttunee helposti ihmisestä toiseen

Viime syksynä löydetty uusi tappava koronavirus saattaa tarttua ihmisestä toiseen helposti.

Tähän mennessä viisi ihmistä tappanut koronavirus NCoV näyttäisi kasvavan tehokkaasti ihmisten soluissa. Tutkijat arvioivat, että virus kykenee siten tarttumaan helposti ihmisestä toiseen.

Tutkijoiden mukaan virus pystyy tunkeutumaan ihmiskehoon keuhkokäytävän limakalvojen läpi ja välttämään elimistön puolustusjärjestelmän.

(Reuters)

Uusi koronavirus havaittiin ensi kertaa viime syksynä. Virukseen sairastuneet olivat saaneet tartunnan Lähi-idästä. Tähän mennessä virukseen on sairastunut 12 ihmistä, joista neljä tapausta on todettu Britanniassa, yksi Saksassa, kaksi Jordaniassa ja viisi Saudi-Arabiassa.

Virukseen on kuollut viisi ihmistä.

Viruksen alkuperästä ei ole varmuutta. Sen arvioidaan olevan mahdollisesti sukua lepakkojen koronaviruksille. Myöskään ei ole tietoa siitä, kuinka laajalle virus on levinnyt. Todetut tapaukset ovat olleet vakavia ja on mahdollista, että viruksen aiheuttamia lievempiä sairauksia ei ole osattu yhdistää virukseen.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme