Mainos
Mainos

Uusia räjähdyksiä Koillis-Intiassa

Separatistiryhmien jäseniksi epäillyt sissit ovat räjäyttäneet useita pommeja Intian koillisosassa sijaitsevassa Assamin osavaltiossa. Kuudessa erillisessä iskussa sai surmansa kymmenen ihmistä ja kymmeniä haavoittui.

Viikonvaihteen väkivaltaisuuksissa Assamissa ja sen naapuriosavaltiossa Nagalandissa on kuollut yhteensä 56 ihmistä ja kymmeniä on loukkaantunut.

Tämänpäiväiset räjähdykset olivat ilmeisesti jatkoa eilen tehtyjen iskujen sarjalle. Räjähdyksistä kolme sattui lähes samanaikaisesti Dimapurin kaupungissa Nagalandissa.

Intian sisäministeri Shivraj Patil sanoi hallituksen ryhtyvän "voimakkaisiin toimiin" ääriainesten taltuttamiseksi. Patil vieraili sunnuntaina Nagalandissa.

- Meidän on löydettävä pitkän tähtäimen ratkaisu, jotta alueella vallitseva kapinallisuus saadaan loppumaan, hän tähdensi.

Viranomaisten mukaan Koillis-Intian osavaltioissa toimivat lukuisat separatistiryhmät ovat viimeaikaisten väkivaltaisuuksien lietsojia. Samalla naapurimaita Bangladeshia ja Burmaa on syytetty ryhmien toiminnan sallimisesta alueellaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme