Mainos
Mainos

Uusia sotaoikeudenkäyntejä Irakissa

Syytelistalla ovat muun muassa vankien suojelun laiminlyöminen, pahoinpitely ja siveettömyyteen syyllistyminen.

Yhdysvallat ilmoitti tänään kahdesta uudesta sotaoikeudenkäynnistä irakilaisvankien pahoinpitelystä syytettyjä amerikkalaissotilaita vastaan. Oikeudenkäyntien ajankohtaa ei ole vielä määrätty.

Kersantti Javal Davisia syytetään vankien suojelun laiminlyömisestä, vääristä lausunnoista, pahoinpitelystä ja salaliitosta alaisten kohtelemiseksi huonosti, kertoi Yhdysvaltain sotilastiedottaja prikaatikenraali Mark Kimmitt tänään.

Ylikersantti Ivan "Chip" Frederickiä syytetään muun muassa vankien pahoinpitelystä ja siitä, että hän oli "syyllistynyt siveettömyyteen katsellessaan vankien sukupuolista aktia".

Ensimmäisenä joutuu kuitenkin oikeuteen sotilasvirkailija Jeremy Sivits. Viikon päästä pidettävä oikeudenkäynti on julkinen ja pidetään Bagdadin tiukasti vartioidussa kongressikeskuksessa. Myös muut kaksi oikeudenkäyntiä pidetään samassa paikassa, jos Sivitsin vastainen oikeudenkäynti sujuu hyvässä järjestyksessä, kertoi Kimmitt.

Seitsemän amerikkalaista vartijaa on joutunut syytteeseen Abu Ghraibin vankien kohteluun liittyvistä rikoksista. Prikaatikenraali Kimmitt kertoi myös, että 315 vankia vapautetaan Abu Ghraibista 14. toukokuuta ja lisää viikkoa myöhemmin.

(MTV3- STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme