Mainos
Mainos

Uusia syytteitä Thaksinia vastaan Thaimaassa

Thaimaan entistä pääministeriä Thaksin Shinawatraa vastaan on nostettu uusia korruptiosyytteitä. Syytteet liittyvät valtion arpajaisiin ja niistä saatujen tulojen laittomaan käyttöön vuosina 2003-2006, kun Thaksin oli vielä vallassa.

Myös kymmeniä muita hallituksen ministereitä ja korkea-arvoisia viranomaisia syytetään väärinkäytöksistä arpajaisten hyväksymisessä ja järjestämisessä.

Korkeimmalla oikeudella on nyt 45 päivää aikaa päättää, ottaako se jutun käsiteltäväksi. Syytteet nosti komitea, jonka Thaksinin vuonna 2006 syrjäyttäneet kenraalit perustivat. Vaikka siviilihallitus on tullut Thaimaassa valtaan joulukuun vaalien jälkeen, komitealla on toimikautta vielä kesäkuuhun asti.

Thaksin palasi Thaimaahan viime kuun lopulla. Hän astuu ylihuomenna oikeuden eteen toisessa korruptiojutussa, joka liittyy hänen vaimonsa maakauppoihin. Entistä pääministeriä syytetään valta-aseman väärinkäytöstä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme