Mainos
Mainos

Uusiseelantilaiset kannattavat koulukuritusta

Lähes 56 prosenttia uusiseelantilaisista kannattaa vuonna 1990 kielletyn ruumiillisen kurituksen palauttamista kouluihin rangaistukseksi vakavista rikkomuksista. Noin 40 prosenttia vastustaa ruumiillista kuritusta.

Eniten ruumiillisen kurituksen palauttamista kannattavat ne, jotka ovat ehkä itsekin saaneet maistaa rottinkikeppiä tai nahkaremmiä takapuolessaan tai sormissaan. Yli 51-vuotiaissa uusiseelantilaisissa kannattajia on 70 prosenttia.

Kouluväkivallasta on tullut ongelma Uudessa-Seelannissa. Äskettäin julkaistun tutkimuksen mukaan 70 prosenttia peruskoulun opettajista joutui oppilaan hyökkäyksen kohteeksi viimeksi kuluneen vuoden aikana. Kurittomien oppilaiden erottaminen määräajaksi on valtavasti lisääntynyt.

Ruumiillisella kurituksella on pitkät ja varsin tuoreet perinteet Kansanyhteisön maissa. Lehtitietojen mukaan Britannian uusi konservatiivijohtaja William Haguekin on kannattanut sen palauttamista kouluihin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme