Mainos
Mainos

Video: Wikileaks-Assangen pidätysmääräys Ruotsissa peruttu – syyttäjän tiedotustilaisuus

Ruotsissa on päätetty perua tietovuotaja Julian Assangen, 45, pidätysmääräys. Assange on pakoillut virkavaltaa Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa vuodesta 2012. Syyttäjä pitää aiheesta tiedotustilaisuuden kello 13 Suomen aikaa. MTV Uutiset näyttää tilaisuuden suorana yllä olevassa ikkunassa ja katsomo.fi-sivustolla

Assangea on epäilty Ruotsissa seksuaalirikoksista. Hän on kiistänyt syytökset. Aiemmin Assange on sanonut pelkäävänsä, että hänet luovutettaisiin Ruotsista edelleen Yhdysvaltoihin.

Assangen ruotsalainen asianajaja Per Samuelsson jätti viime kuussa vetoomuksen, jossa hän vaati pidätysmääräyksestä luopumista.

Samuelssonin mukaan Yhdysvaltain oikeusministerin Jeff Sessionsin huhtikuiset kommentit osoittavat, että Yhdysvallat haluaa pidättää Assangen. Sessions sanoi tuolloin, että Assangen kiinnisaaminen on tärkeää.

– Tämä osoittaa, että Yhdysvallat on valmis toimimaan. Siksi pyydämme, että pidätysmääräys perutaan, jotta Julian Assange voi lentää Ecuadoriin, missä hänellä on poliittinen turvapaikka, Samuelsson sanoi tuolloin.

Ecuador on vaatinut Ruotsia joko nostamaan syytteet Assangea vastaan tai luopumaan tutkinnasta.

Osa Assangen seksuaalirikosepäilyistä on jo vanhentunut, mutta raiskausepäily vanhenee vasta vuonna 2020. Väitetyt seksuaalirikokset tapahtuivat elokuussa 2010.

Syyttäjä pitää aiheesta tiedotustilaisuuden iltapäivällä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme