Mainos
Mainos

Uusnatsismi nostaa päätään Saksassa

Uusnatsismi nousi jälleen otsikoihin Mügelnin raatihuoneenaukiolla sattuneen välikohtauksen vuoksi kolme viikkoa sitten. Saksassa pelätään nyt väkivaltaisuuksien leviävän pidemmälle.

Uusnatsismin nousu ja rasistinen väkivalta ovat nousseet taas otsikoihin Saksassa. Äskettäin rauhallinen torijuhla Mügelnin raatihuoneenaukiolla muuttui veriseksi kahakaksi, jossa pahoinpideltiin itäsaksalaisen pikkukaupungin intialaisvähemmistö. Moni pelkää nyt väkivallan leviävän laajemmalle.

Paikallisväestön mukaan tilanne ei ole niin yksinkertainen kuin julksisuudessa on annettu ymmärtää. Monet syyttävät tapauksesta jopa suoraan kaupungissa asuvaa intialaisvähemmistöä. Syyttäjien mukaan intialaiset ovat lisäksi uhkailleet paikallisväestöä sekä vieneet näiltä naiset, asunnot ja työpaikat.

Berliinissä asuva eritrealaissyntyinen ihmisoikeusasiantuntija tuntee ongelman. Hänen mukaansa itäisessä Saksassa on alueita, joille tummaihoisilla ei ole asiaa.

- Suosittelen pieniä paikkakuntia lomakohteeksi vain elämäänsä kyllästyneille, toteaa politiikantutkija Yonos Endrias ironisesti.

Poliisi tutkii Mügelnin väkivaltaisuuksiin johtanutta tapausta ja useita pidätyksiä on jo tehty. Väitetty rasismi entisessä DDR:ssä on taas parrasvaloissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme