Mainos
Mainos

Uusnatsien suurmielenosoitus alkaa Göteborgissa – useita otettu kiinni, paikalla äärioikeistolaisia myös Suomesta: "Valehtelisin, jos sanoisin, etten ole huolestunut"

Ruotsin poliisi on ottanut kiinni yhdeksän ulkomaiden kansalaista uusnatsien mielenosoitukseen valmistautuvassa Göteborgissa, kertoo Expressen.

Lisäksi yksi ulkomaan kansalainen on käännytetty Ruotsin rajalta ulkomaalaislain nojalla. 

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitukseen odotetaan noin tuhatta mielenosoittajaa ja useita tuhansia vastamielenosoittajia.

Paikalle tapahtumaa valvomaan on lähetetty muualta Ruotsista noin tuhannen poliisin lisävahvistus.

Suomen vastarintaliike kannusti ihmisiä osallistumaan Göteborgin mielenosoitukseen viime viikolla verkkosivuillaan. ​​​​​​​Aftonbladet kertoo, että kaupunkiin on matkustanut suuri joukko mielenosoittajia muun muassa Suomen, Norjan, Saksan ja Tanskan äärioikeistolaisista ja äärivasemmistolaisista piireistä. 

Aftonbladetin lähteiden mukaan he saattavat käyttäytyä mielenosoituksessa väkivaltaisesti.

– Valehtelisin, jos sanoisin, etten ole huolestunut, sanoo Göteborgin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ann-Sofie Hermansson.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme