Mainos
Mainos

Uutisankka Botnian Uruguayn-tehtaasta kuumensi tunteita

Uruguyalainen lehti kertoi tuoreen argentiinalaistutkimuksen todenneen maiden välisen Uruguay-rajajoen vedet puhtaaksi kaksi kuukautta Botnian sellutehtaan käynnistymisen jälkeen. Selvityksen tehneet argentiinalaistutkijat kiistävät uutisen.

"Argentiinalaistutkimus: Botniasta ei haittavaikutuksia Uruguay-joelle", uutisoi El Pais tänään näyttävästi nettisivuillaan. Lehden mukaan Buenos Airesin yliopiston tutkijaryhmän johdolla tehdystä selvityksestä käy ilmi, että joen veden laatu on nyt yhtä hyvä kuin vuosi ennen Botnian Fray Bentosin -tehtaan käynnistymistä.

Buenos Airesin yliopiston tutkijan Hector Osteran johtama tutkijaryhmä on tarkkaillut veden laatua Botnian sellutehtaan rakennusvaiheista lähtien.

- Veden laadussa ei ole havaittu mitään poikkeavaa, totesi Ostera El Pais -lehdelle. Lehden mukaan tutkimuksen tulokset on luovutettu Argentiinan ulko- ja ympäristöministeriöille, jotka kuitenkaan eivät ole toistaiseksi julkaisseet niitä.

Buenos Airesin yliopiston tutkijaryhmä kiisti kuitenkin argentiinalaiselle La Nacion -lehdelle uruguaylaislehden uutisen. Osteran mukaan El Paisin mainitsema selvitys tehtiin elokuun 2006 ja elokuun 2007 välisenä aikana ennen Botnian tehtaan käynnistymistä. Ostera luonnehti El Paisin uutisointia "pahantahtoiseksi ja tökeröksi tempuksi".

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme