Mainos
Mainos

Juuri nyt: "Hollannin poliisi esti Turkin perheministerin aikeet"

Hollannin poliisi on estänyt Turkin perheministeri Fatma Betül Sayan Kayan pääsyn Turkin konsulaattiin Rotterdamissa, kertoo NOS News.

Ministeri astui ulos autosta konsulaatin edustalla ja yritti päästä konsulaattiin. Poliisi kuitenkin pysäytti ministerin. Ensitiedoista poiketen ministeriä ei ole pidätetty.

Hollantilaismedian mukaan konsulaatin luokse on kerääntynyt satoja mielenosoittajia, jotka heiluttavat Turkin lippuja.

Aimmin päivällä Hollanti epäsi tänään laskeutumisluvan kampanjoimaan lentäneeltä Turkin ulkoministeriltä, mikä sai presidentti Recep Tayyip Erdoganin raivostumaan.

Erdogan sanoi, että Hollannin toiminta muistuttaa natseista, ja nimitti hollantilaisia fasisteiksi.  Hollannin pääministeri Mark Rutten mukaan Turkin presidentin esittämät natsikommentit ovat hulluja ja täysin asiattomia.  

Aiemmin Erdogan puhui samaan tapaan Saksasta, jossa on myös estetty turkkilaispoliitikkoja kampanjoimasta.

Kampanjoinnissa on kyse Turkissa järjestettävästä kansanäänestyksestä, jossa Erdogan haluaa laajentaa valtaoikeuksiaan. 

Turkin ulkoministeriöstä on todettu, että Hollannin Turkin suurlähettilästä ei haluta maahan "vähään aikaan". Turkin ulkoministeriön lähteiden mukaan Hollannin suurlähetystö ja konsulaatti on suljettu Turkissa turvallisuussyiden takia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme