Mainos
Mainos

Uutistoimistot: Israel iskenyt Hamasin johtajan taloon

Israel on iskenyt Gazassa palestiinalaisjärjestö Hamasin johtajiin kuuluvan Ismail Haniyan taloon. Gazan sisäministeriön mukaan hyökkäyksessä ei tullut uhreja, mutta talo vaurioitui. Uutistoimisto Reutersin mukaan Israelin ilmavoimien kone ampui taloa kohti ohjuksen.  

Gazan entisen pääministerin Haniyan poika puolestaan kertoo, että Israelin koneet iskivät kahdesti Shatin pakolaisleirissä Gazassa sijaitsevaan taloon, mutta talo oli tyhjä. Israelin armeija ei ole vahvistanut hyökkäystä.  

Israelin hyökkäyksissä Gazassa on jälleen kuollut lisää palestiinalaisia yön aikana. Sairaalalähteet kertovat, että henkensä on menettänyt ainakin 13 ihmistä.  


Kolmikerroksinen kerrostalo tuhoutui

Rafahin kaupungissa Gazan eteläisessä osassa kuoli kuusi ihmistä, kun Israelin joukot tuhosivat kolmikerroksisen kerrostalon. Surmansa saaneiden joukossa oli viisi naista ja yksi lapsi. Hyökkäyksessä Bureijin pakolaisleiriin menetti lisäksi henkensä kuusi palestiinalaista.  

Myös viisi Israelin armeijan sotilasta sai eilen surmansa Gazan operaatiossa, kertoo maan armeijan edustaja Twitter-tilillään. Tviitin mukaan sotilaat kuolivat, kun he yrittivät torjua tunnelista tunkeutuneiden palestiinalaistaistelijoiden hyökkäystä.  

Israelin hyökkäyksissä kuolleiden palestiinalaisten määrä on noussut lähes 1100:aan. Israelin sotilaita on kuollut noin 50. Lisäksi kolme israelilaista siviiliä on menettänyt henkensä. Väkivaltaisuudet ovat jatkuneet yli kolme viikkoa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme