Mainos
Mainos

Uutta aselakia vastustavat opiskelijat tarttuivat kättä pidempään – "Kannan mukanani jättimäistä dildoa"

Texasissa, Yhdysvalloissa vastikään voimaan astunut aselaki on synnyttänyt huomiota herättävän protestiliikkeen. Osavaltion yliopiston opiskelijat ovat ryhtyneet taistelemaan yliopiston tiloissa aseen kantamisen sallivaa lakia vastaan tarttumalla itse kättä pidempään – seksileluihin.

Texasin republikaanivoittoinen lainsäädäntöelin hyväksyi viime vuonna lain, jonka mukaan jokaisella aseenkantoluvan omistavalla yli 21-vuotiaalla on oikeus ottaa vaatteiden alle kätketty ase mukaan yliopistojen julkisiin tiloihin, kuten asuntoloihin ja luentosaleihin. Laki astui voimaan reilu kuukausi sitten, 1. elokuuta.

Noin vuosi sitten syntynyt The Campus (Dildo) Carry -liike järjesti elokuun lopulla Cocks Not Glocks -mielenosoituksen (vapaasti suomennettuna: ”Peniksiä ei pyssyjä”), jossa opiskelijat vastustivat lakimuutosta heiluttelemalla päidensä päällä banderollien lisäksi seksileluja.

Sadat opiskelijat marssivat yliopistorakennuksesta kohoavan tornin kupeessa kävelykadulla, missä 14 ihmistä sai surmansa torniin linnoittautuneen Charles Whitmanin avatessa tulen opiskelijoita päin 1. elokuuta 1966. 

– Meillä on täällä hulluja lakeja, mutta tämä on niistä hulluin. Sen mukaan dildoa ei saa tuoda kampukselle, mutta aseen saa. Yritämme vain taistella absurdiutta vastaan absurdiudella, 20-vuotias historianopiskelija Rosie Zander kommentoi protestia The Guardian -brittilehdelle.

– Halusimme jotain hauskaa, mihin ihmisen voisivat osallistua. On vaikea hankalaa päästä mukaan poliittiseen päätöksentekoon meidän iässä, eivätkä useat ikäisemme äänestä, joten tämä oli helppoa. Ota dildo mukaan niin näytät Texasin lainsäätäjille, että tämä ei ole päätös, jota me toivoimme, Zander jatkoi.

Aseiden tuominen yliopistolle sallittua – seksilelut kiellettyjä

The Campus (Dildo) Carry -liike sai alkunsa noin vuosi sitten. Yliopiston entinen opiskelija, Jessica Jin, järjesti tuolloin mielenosoituksen kritisoidakseen sitä, miten aseiden tuominen yliopiston alueelle olisi pian sallittua, mutta seksilelujen julkinen esittely on yliopiston sääntöjen ja osavaltion lakien vastaista.

Uuden aselain kannattajat ovat puolustautuneet väittämällä, että laki vaikuttaa käytännössä vain pieneen määrään vastuuntuntoisia aseenomistajia, jotka tahtovat harjoittaa perustuslaillista oikeuttaan ja parantaa henkilökohtaista turvallisuuttaan. He ovat myös perustelleet lakia muiden osavaltioiden vastaavilla laeilla.

Kriitikoiden mukaan suurin osa niin yliopiston opiskelijoista ja henkilökunnasta kuin poliiseistakin vastustaa uutta lakia, jonka on pelätty aiheuttavan yliopistolle uusien opiskelijoiden katoa ja karkottavan yliopiston henkilökuntaa. Aselain uskotaan myös heikentävän yliopiston turvallisuutta.

The Campus (Dildo) Carry -liikkeen Facebook-sivuilla toivotetaan kaikki Texasin yliopiston opiskelijat ja myös muut alueen asukkaat mukaan edelleen jatkuvaan dildo-protestiin.

– Tuot aseen luokkahuoneeseen? Minä kannan mukanani JÄTTIMÄISTÄ DILDOA, sivulla uhotaan.

– (Se on ) lähes yhtä tehokas (väline) sosiopaattisilta ampujilta suojautumiseen, mutta paljon turvallisempi virkistysleikkeihin.

Myös demokraatit ovat kuluneen kesän aikana ryhtyneet toimiin vastustaessaan uutta aselakia: 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme