Mainos
Mainos

Uutta tietoa Orlandon ampujasta: Lähti yökerhoon asekassi mukanaan ja teki tulevaisuudensuunnitelmia

Orlandossa 49 ihmistä surmannut Omar Mateen poistui vaimon kertoman mukaan kotoaan vihaisena asekassin kanssa. Vaimo koetti estää miestään lähtemästä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Viranomaisten mukaan Mateen olisi vieraillut yökerhossa kahdesti surmayön aikana.

Noor Salman, Mateenin vaimo, kertoi tutkijoille, että hänen miehensä oli lähtenyt lauantaina kotoaan vihaisena ja mukanaan kassi, jossa olivat hänen aseensa. 

Salman sanoo tutkijoille vedonneensa mieheensä viimeiseen asti, ettei tämä lähtisi. Hän koitti pidätellä Omar Mateenia vetämällä häntä kädestä, mutta ei onnistunut saamaan miestään jäämään kotiin.

Salmanin mukaan hän ei edelleenkään tiennyt mitään miehensä suunnittelemista iskuista.

Aiemmin on kerrottu, että Salman yritti soittaa Mateenille useita kertoja ja lähetti tälle tekstiviestejä.


Tarkisti yökerhon turvajärjestelyjä

Viranomaistietojen mukaan Mateen meni yökerhoon lauantai-iltana ensin mahdollisesti tarkastamaan yökerhon turvajärjestelyjä. Tämän jälkeen hän poistui ja palasi kaksi tuntia myöhemmin.

Toisella kerralla hän avasi tulen.

CNN:n mukaan tämä aikajanan aukko on nyt tarkastelun kohteena:  FBI tutkii nyt, mitä ampuja teki kahden tunnin aikana, jonka aikana hän ei ollut yökerhossa.

Osti lomalennot perheelleen

Päivää ennen joukkosurmaa mies oli ostanut lentoliput itselleen, vaimolleen ja lapselleen. Lomakohteena olisi ollut San Francisco.

Myös tämä mietityttää tutkijoita: suunnitteliko ampuja samalla sekä joukkosurmaa että omaa tulevaisuuttaan?

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme