Mainos
Mainos

Vaaleita naisia suosivaa liettualaisyritystä syytetään rasismista

Liettualaista Olialia yritystä kritisoidaan vaaleiden naisten suosimisesta. Olialia (äännetään Oh-la-LA) -yritys suunnittelee parhaillaan rakentavansa Malediiveille lomakohteen, jonka henkilökuntana on vain nuoria blondeja.

Liettuassa Olialia on luonut bisnes-imperiumin pizzasta aina tietokoneisiin käyttämällä henkilökuntanaan hohdokkaita vaaleahiuksisia naisia.

Malediivien lomakohteellaan Olialia aikoo viedä blondivillityksensä uusiin ulottuvuuksiin.

Liettuassa vaaleuden ihannointiin kytkeytyvä liiketoimintamalli ei ole juurikaan aiheuttanut kohua. Malediivien tapauksessa tilanne on kuitenkin erilainen.

- Se on täysin rasistinen ajatus mentäessä maahan, jossa valtaväestö ei ole vaaleaihoisia. Vaaleuden markkinointi eräänlaisena tavoittelemisen arvoisena kauneusihanteena on täysin rasistinen ajatus, toteaa Margarita Jankauskaite Liettuan tasa-arvon kehityskeskuksesta.

Jää nähtäväksi, miten Olialian liiketoimintamalli otetaan vastaan Malediiveilla, jossa vierasmaalaisten työnantajien on palkattava ainakin puolet henkilöstöstään paikallisten keskuudesta.

Olialian brandiasiantuntijan mukaan tummat hiukset eivät ole este, kun virka-asun kanssa käytetään vaaleata peruukkia.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme