Mainos
Mainos

Vaalenpunaisia panttereita pidätetään

Italian poliisi on pidättänyt kansainväliseen Vaalenpunaisiksi panttereiksi kutsuttuun liigaan kuuluvan miehen, kertoo Interpol. Vaaleanpunaisia panttereita on syytetty lukuisista arvokkaiden jalokivien varkauksista vuosikymmenen aikana. Interpolin arvion mukaan varkaille on päätynyt omaisuutta yli 250 miljoonan euron arvosta.

Ranskan Lyonissa päämaajaansa pitävä Interpol sanoo tiedotteessaan, että 39-vuotias Montenegron kansalainen Radovan Jelusic on pidätetty Roomassa. Hänellä oli väärennetty Kroatian passi. Jelusicia epäillään osallisuudesta Tokiossa vuonna 2007 tehtyyn jalokiviliikkeen aseelliseen ryöstöön. Hänen pidätyksensä tapahtui vajaa kaksi viikkoa sen jälkeen, kun kaksi muuta Vaaleanpunaisiksi panttereiksi epäiltyä miestä pidätettiin Montenegrossa.

Interpolin mukaan Panttereilla voi olla jopa 200 jäsentä, joista monet ovat sotilaskoulutettuja serbejä. Joukko on saanut nimensä Blake Edwardsin ohjaamasta elokuvasta Pink Panther, Vaaleanpunainen pantteri (1963), jossa tohelo tarkastaja Jacques Clouseau (Peter Sellers) pyrkii estämään samannimisen jalokiven varkauden.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme