Mainos
Mainos

Vaaliväittelyssä syytökset lentävät– Trump ei luvannut kunnioittaa vaalitulosta

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaiden vaaliväittelyssä Donald Trump ei suostunut sanomaan, että hän kunnioittaa vaalitulosta, voittaa vaalit kumpi tahansa ehdokas.

Trump lupasi kertoa kantansa aikanaan ja sanoi aikovansa pitää kaikki jännityksessä.  

Trump on toistuvasti väittänyt, että tulevien presidentinvaalien tulosta on peukaloitu ennakolta.  

Hillary Clintonin mukaan Trump syyttää aina vilpistä, jos hän häviää missä tahansa asiassa. Clintonin mukaan asia on hupaisa, mutta samalla todella pelottava.  

Clintonin mukaan Trump vähättelee demokratiaa. Hänen mukaansa Trump on kaikein vaarallisin Valkoisen talon ehdokas moderniin aikakauteen.

Syyria esillä

Syyria nousi keskusteluun vaaliväittelyssä. Trump ilmoitti, että se, mitä tapahtuu Aleppossa tällä hetkellä, on pääosin Clintonin vika. Aleppo on noussut Syyrian sodan päänäyttämöksi ja humanitäärisen kriisin keskukseksi viime kuukausina. Trump kuvaili Aleppoa katastrofiksi.

– Assad (Syyrian presidentti) on paljon kovempi, fiksumpi kuin Clinton ja Obama. USA tukee Syyrian kapinallisia, vaikka ei edes tiedä keitä he ovat.

Trumpin mukaan Assadin syrjäyttäminen voi aiheuttaa suurempaa tuhoa. 

Clinton kuittasi asian, että Trum näkee salaliittoja kaikkialla. Hän kuitenkin totesi, että Isis-järjestöä tulee pitää silmällä. 

Presidenttiehdokas Hillary Clinton totesi, ettei lähettäisi USA:n maajoukkoja miehittämään tai valvomaan Irakia, jos ja kun äärijärjestö Isis on nujerrettu. Miehitys ei ole hänen mukaansa oikea tapa varmistaa, että Isis tai muut ääri-islamistit eivät saa uudelleen jalansijaa.  Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme