Mainos
Mainos

Vaalivoittaja Uuden Demokratian johtaja: Kreikka pysyy eurossa

Kreikka pysyy eurossa ja kunnioittaa kansainvälisiä sitoumuksiaan, sanoo parlamenttivaalit voittaneen Uusi Demokratia -puolueen johtaja Antonis Samaras. Samarasin mukaan kreikkalaiset ovat ilmaisseet vaaleissa halunsa jatkaa euromaana.

Puolue on käynyt vaaleissa tiukan kamppailun säästöjä vastustavan Syrizan kanssa. Syrizan johtaja Alexis Tsipras on jo onnitellut Uutta Demokratiaa vaalivoitosta ja tunnustanut tappionsa.

Ovensuukyselyjen mukaan euromyönteisiksi katsotut puolueet ovat saamassa niukan enemmistön parlamenttiin.

Konservatiivinen Uusi Demokratia oli kyselyjen mukaan nousemassa suurimmaksi puolueeksi, sillä Kreikassa vaalien voittaja saa 50 lisäpaikkaa. Puolue oli ottamassa 127 paikkaa 300:sta. Yhdessä sosialistisen Pasok-puolueen 32 paikan kanssa enemmistö olisi taattu.

EU:n ja IMF:n vaatimia säästöjä vastustavalle Syrizalle povattiin kyselyjen mukaan 72:ta paikkaa.

Prosenteissa Syrizan ja Uuden Demokratian ero oli erittäin pieni, sillä konservatiivit saivat 28,6-30 prosenttia äänistä ja Syriza 27,5-28,4.

(MTV3 - STT - AFP - TT)

Katso Jaakko Kianderin haastattelu (Huomenta Suomi 18.6.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme