Mainos
Mainos

Vaalivuosi kiihdyttää poppareiden kannanottoja Yhdysvalloissa

Popkulttuurin vuodesta on tulossa voimakkaan poliittinen. Vuosi käynnistyi poptähti Beyoncén rasisminvastaisella kannanotolla Super Bowlin puoliajalla ja jatkui Lady Gagan feministisellä esiintymisellä Oscar-gaalassa. Yhdysvaltojen presidentinvaalit ovat saaneet lukuisat muusikot kampanjoimaan ehdokkaidensa puolesta.

Populaarikulttuurin tutkijan Kimi Kärjen mukaan valtavirtapop heijastelee yhteiskunnallisen ilmapiirin muutoksia. Nyt kärkinä ovat rasismin vastustaminen ja feminismin puolustaminen.

Republikaanien Donald Trumpin menestys on saanut Yhdysvalloissa mustat varpailleen, Kärki sanoo.

– Perinteisesti suurin osa popmuusikoista on kokenut demokraattien poliittisen sanoman enemmän omakseen. Afroamerikkalaiset muusikot ovat olleet Obaman ja molempien Clintonien puolella.

Entisen presidentin Bill Clintonin puolison Hillary Clintonin sukupuolella on merkitystä feministisille poptähdille. Yhdysvalloissa on nyt nähty musta presidentti, mutta maata ei ole johtanut nainen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme