Mainos
Mainos

Vaalivuosi saattaa lisätä terrori-iskuja Venäjällä

Tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro Aleksanteri-instituutista uskoo alkaneen vuoden olevan erityisen terrorismiherkkää aikaa Venäjällä.

Iltapäivällä tehdyssä iskussa moskovalaiselle lentokentälle on kuollut kymmeniä ja loukkaantunut yli sata ihmistä. Iskuja saattaa tulla vuoden aikana lisää.

- Venäjällä on ensin duuman vaalit ja sen jälkeen presidentin vaalit. Jos joku on päättänyt terrorismilla vaikuttaa, on tämä juuri se paikka vaikuttaa, sanoi Kangaspuro MTV3:n Seitsemän uutisissa.

Iskuja voidaan ennakoida, sillä muun muassa rautatieasemat, metrot ja lentokentät ovat todennäköisiä kohteita. Kangaspuron mukaan iskujen ennaltaehkäiseminen on kuitenkin vaikeaa - lähes mahdotonta.

- On vaikeaa tarkistaa jok'ikistä ihmistä ja tavaraa missään päin maailmaa, ettei pommia olisi, tai aikeita tehdä tuhoa.

Kangaspuro sanoo Venäjän olevan järjestelmällisen terrorismin kohde.

- Tämä on jatkunut ensimmäisestä Tšetšenian sodasta lähtien, eli toistakymmentä vuotta historiaa on takana.

Hän uskoo tämänpäiväisen iskun tekijöiden tulevan pian esiin.

- Iskuilla halutaan viestittää, että tilanne ei ole viranomaisten hallussa ja suunnata huomio vaatimuksiin. Vaatimuksia ei ole toistaiseksi esitetty, mutta todennäköisesti kuulemme ne pian.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme