Mainos
Mainos

Vääntö komission johtopaikasta alkanut - Katainen esillä kompromissiehdokkaana

Brysselissä neuvotellaan tänään EU-komission puheenjohtajan paikasta sekä EU-maiden johtajien kesken että EU-parlamentissa.

Oikeiston kärkiehdokas Jean-Claude Juncker aloittaa neuvottelut EU-parlamentin puolueryhmien kanssa saadakseen taakseen parlamentin enemmistön.

Sosialistien kärkiehdokas Martin Schulz myönsi tänään, että Junckerilla on etuoikeus komission johtoon, koska oikeistoryhmä on paikkamenetystenkin jälkeen parlamentin suurin ryhmä

– Toivottavasti hallitusten päämiehet noudattavat ehdotustamme.  Sääntöjen mukaan vahvin aloittaa, joten Juncker neuvottelee kaikkien kanssa nyt, kun hän on saanut siihen meiltä valtuudet, Schulz toteaa.

Junckerin on saatava taakseen myös EU:n jäsenmaiden määräenemmistö. Aivan läpihuutojuttu se ei ole,  arvelee komissiovääntöä Brysselissä seuraava MTV:n kirjeenvaihtaja Helena Petäistö.

– Britannian pääministeri David Cameron käy oikein kampanjaa Junckerin kaatamiseksi. Cameronin mukaan Britannia ei voi hyväksyä federalistia komission johtoon, Petäistö perustelee.

Petäistön mukaan pääministeri Jyrki Kataisella on edelleen mahdollisuudet komission johtopestiin kompromissiehdokkaana.

– Jos Cameron todella kaataa parlamentin ehdokkaan [Junckerin], Katainen saattaa hyvin olla kompromissiehdokas komission johtoon, Petäistö pohtii.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme