Mainos
Mainos

Vaarallinen hurrikaani lähestyy Kuubaa

Hirmumyrsky Ike on voimistunut nelosluokan hurrikaaniksi viisiportaisella asteikolla, kun se liikkui kohti Kuubaa ja Meksikonlahtea. Hurrikaanin ennustettiin iskevän Kuubaan ensi yönä tai varhain aamulla.

Kuuban viranomaiset evakuoivat satojatuhansia ihmisiä saaren itä- ja keskiosan rannikolta. Tiedossa oli, että aallot saattaisivat iskeä rantaan yli viiden metrin korkuisina. Nelosluokan hurrikaanin tuulen nopeus on 59-69 metriä sekunnissa.

Myös Floridan rannikon edustalla sijaitsevien saarten väki evakuoitiin varotoimena, kun Ike jo riepotteli Britannian erillisaluetta Turks-Caicossaaria ja Bahamasaaria. Hurrikaanin pelättiin aiheuttavan uutta tuhoa Haitissa, missä sadattuhannet ihmiset ovat hätäavun tarpeessa jo edellisten myrskyjen jäljiltä.

Iken ennustettiin mahdollisesti liikkuvan samaa reittiä kuin viime viikon Gustav-myrsky ja siten uhkaavan Louisianaa ja Texasia.

Yhdysvaltojen kansallinen hurrikaanikeskus sanoi, että Ikestä saattaa muodostua hurrikaanikauden tähän mennessä tuhoisin myrsky.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-Reuters)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme