Mainos
Mainos

Vaarallinen viinapeli leviää netissä – ainakin neljä kuollut

Netissä leviävän villin viinanjuontipelin epäillään johtaneen jo neljän nuoren kuolemaan.

NekNomination -nimisen pelin ideana on kuvata video, jossa nautitaan suuri määrä alkoholia uhkarohkealla tavalla. Video tulee julkaista netissä, esimerkiksi Facebookissa tai YouTubessa.

Videon lopuksi tulee nimetä ainakin kaksi ystävää jatkamaan haastetta. Ystävien on vastattava videohaasteeseen 24 tunnin kuluessa.

NekNomination on saanut alkunsa ilmeisesti Australiasta, mutta sittemmin se levinnyt kuitenkin salaman lailla ympäri maailmaa.

Peli on yhdistetty jo ainakin neljän henkilön kuolemaan, kaikki surmansa saaneet ovat olleet alle 30-vuotiaita miehiä, kertoo CNN.

Esimerkiksi Britanniassa 29-vuotias mies sai surmansa juotuaan haasteessa tuopillisen vodkaa, kertoo Daily Mail. Mies oli alkanut voimaan pahoin juomisen jälkeen ja saanut surmansa pari tuntia myöhemmin. Myöskin Briteissä 20-vuotias mies kuoli puolestaan juotuaan kohtalokkaan sekoituksen viiniä, viskiä, votkaa ja olutta. Nuorukainen oli kertonut ystävälleen haluavansa päihittää muut Neknominationiin aiemmin osaa ottaneet.

Joisitko vessanpöntöstä – tai kuolleen hiiren?

NekNomination-videoiden yleistyessä niillä esitetyt juomatemput ovat muuttuneet yhä hurjemmiksi ja hurjemmiksi. Haasteissa on nähty muun muassa paljastelua julkisilla paikoilla, viinanjuontia johon on liittynyt skeittailu liikenteen seassa, alkoholin juomista ylösalaisin vessanpöntöstä kahden kaverin avustuksella sekä ihmisiä juomassa älyttömiä cocktaileja – kuten kuolleen hiiren sisältäneen viinasekoituksen.

Peli on herättänyt myös jo viranomaisten huomion ainakin Britanniassa, jossa muun muassa poliitikot ovat toivoneet oppilaitosten puuttuvan etenkin opiskelijoiden keskuudessa leviävään villitykseen. Vanhemmat ovat vaatineet myös Facebookia vastuuseen siitä, että se sallii vaarallisten viinahaasteiden levittämisen.

Facebook on vastannut tarkastelevansa sille ilmoitettuja juomahaastevideoita tapauskohtaisesti.

– Emme salli muita vahingoittavaa sisältöä, kuten esimerkiksi kiusaamista, mutta käytös, jota jotkut saattavat pitää loukkaavana tai kyseenalaisena ei välttämättä riko sääntöjämme, Facebook kommentoi CNN:lle.

Palvelu ei ole kuitenkaan suoraan ilmoittanut kieltävänsä videoiden julkaisua.

CNN:n haastattelema lääkäri Sarah Jarvis näkee kuitenkin, että Facebookin tulisi poistaa juomavideot palvelustaan.

– Suoraan sanottuna, jos sitä jännitystä ei olisi, että kaverisi näkevät sinut, epäilen että tämä innostus hiipuisi nopeasti.

Lue myös: Uutinen Huffington Postissa

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme